Joe píše

  • 10.01.2020 1362 slov

    Sedmnáctý skoro devatenáctý rižský týden - procestovaný

    Tento příspěvek dostane něco, o čem se fyzikům a všem cestovatelům jen zdá - časoprostorový skok! První příspěvek psaný ve dvacítkovém roce začne loučením, aby jej brzy vystřídalo vítání a první zážitky v novém roce.

  • 12.12.2019 1435 slov

    Šestnáctý rižský týden - vánoční

    Blog by si jistě zasloužil také vánoční dárek a tím bude pravděpodobně tento blogový příspěvek. Rok se chýlí ke konci a s ním i podzimně zimní část Erasmu, Vánoce a vánočky se blíží, odlety, loučení a návraty také. Sněhu by se v Rize človek nedohledal, ale příjemné mrazivo plní prosincové dny spolehlivě.

  • 12.12.2019 1840 slov

    Patnáctý rižský týden - stockholmský

    Týden, který začne zasněženým ale slunečným začátkem, pokračuje útrapami s lotyšským známkovým systémem a končí výletem k přesmořcům. Naplno se rozeběhl prosinec a není člověk, který by si na základě všudepřítomných vánočních ozdob nezačal uvědomovat, že zimní semestr tohoto akademického roku se blíží ke svému závěru - a tím i polovina Erasmu pro nás celoročáky.

  • 06.12.2019 1623 slov

    Čtrnáctý rižský týden - laponský

    Tento týden má teprve druhé pondělí, které se neprobouzím v Rize (za 14 dní to bude taky pikantní probuzení, ale nepředbíhejme). Jeden z posledních rižských týdnů v zimní semestru a naplno užitý týden na severu Finska ve zmrzlém regionu s názvem Laponsko.

  • 03.12.2019 1538 slov

    Třináctý rižský týden - různorodý

    Poslední neprosincový týden je složen ze spousty různých aktivit, od vybavování se na výlet do Finska, přes oslavování lotyšské nezávislosti a univerzitní volejbal, až k cestě na sever Laponska. Ve zmrzlé Rize napadlo několik centimetrů krásně bílé pokrývky a busíky začínají mít menší problémy brázdit ulice hlavního města Lotyšska.