Joe píše

  • 16.11.2019 1202 slov

    Dvanáctý rižský týden - oslavný

    Další z týdnů dostává přízvisko na základě jistě celolotyšské atmosféry, která začala zemí prostupovat, a my tak můžeme všude vidět tisíce lotyšských vlajek a bikolór (nebo je to trikolóra?). Teploměry pomalu začínají přemýšlet o absolutnosti nuly stupňů mistra Celsia a dokonce i rekonstrukce kolejí se blíží ke konci.

  • 16.11.2019 1177 slov

    Jedenáctý rižský týden - šedý

    Jedenáctý rižský týden dostal přívlastek šedý - především podle oblohy, na které už jsme několik dnů neviděli slunce. Týdny ubíhají, semestr se přelil do své druhé poloviny a Joe moc nestíhá sepisovat zážitky alespoň trochu v termínu.

  • 10.11.2019 1467 slov

    Desátý rižský týden - litevský

    Jubilejní desátý rižský týden ozdobí první sníh, povedené basketové utkání, dobře vybraná autíčka na výlet do Litvy i plzeňsko-litevské nadšení. Psáno v teple pokoje s černým čajem, sušenými brusinkami z Lidlu a tatáčema v uších.

  • 31.10.2019 624 slov

    Devátý rižský týden - okurkový

    Práce do školy mám na devátý týden asi jako šedé barvy na průměrné rižské obloze - mnoho. Tento fakt dělá ze 43. kalendářního týdne trochu okurkový, tedy dalo by se říct, nudný. Ale i tak doufám najdu pár zmínitelných zajímavostí.

  • 24.10.2019 1442 slov

    Osmý rižský týden - obtížný

    Další z týdnů, kdy je za okny neučitý šedý podzim, poslední listy na stromech bojují o své výsostné postavení (nebo zavěšení?) ve výšinách korun a Riga se pomalým krokem připravuje na zimu. Ta má dle předpovědí přijít už na konci října, tedy alespoň začít sněžit. Sníh by možná trochu zpozitivnil psaní tohoto příspěvku, protože kromě toho, že je nejdelší, byl i nejtěžší na napsání. Více dále.